Press "Enter" to skip to content

Suitsutatud Argentiina hiidkrevetid

Algse loo juurede!
“Nagu iga toidutegemise puhul, on ka siin retsepti esimeseks osaks vein – seekord Rieslingi viinamarjast valmistatud vahuvein, mis pärineb Saksamaalt Rheingau piirkonnast Sohnsi veinimajalt. Naudime seda nii söögitegemise ajal kui ka hiljem toidu kõrvale.”

2 kg Argentina hiidkrevette (Pleoticus muelleri, Argentinian red shrimp, Patagonian king prawn)
(nt Kalakala ja Poegade firmast – sealt leiad ka Humboldti suurkalmaarid) serveerimiseks salatilehti, beebispinatit või peedilehti, soovi korral ka sidruniviil.
KASTE:
250 g 20% hapukoort
250 g Santa Maria Tex Mexi guacamole-dippi soola, pipart

Retsept 6-le
1 Kaks kilo krevette mahtus täpselt meie suitsukasti. Kuna toode jõuab Eestisse külmutatud kujul, tuleb krevetid eelnevalt sulatada ja kuivaks nõrutada. Argentina krevetid on juba algselt punaka tooniga.
2 Hiidkrevetid suitsutatakse lepalaastudel suitsukastis. Maitsestada pole vaja, sest ainuüksi kreveti enda kest ja suitsutamise käigus lisanduv suits annavad toidule vürtsika ja ahvatleva aroomi ning maitse.

Fotod: Krõõt Tarkmeel

Avaldatud Oma Maitse oktoober 2019

3 Sega hapukoor ja dipp vahekorras 1 : 1. Lisa näpuotsaga soola ja värsket jahvatatud musta pipart. Hea, kui kaste seisab enne serveerimist 20 minutit külmas. Kõrvale on hea pakkuda värskeid salatilehti ja soovi korral sidrunit.
Järgmine retsept!

One Comment

  1. […] Suitsutatud Argentiina hiidkrevetidBy Joogikoolitused on 19. okt. 2019Algse loo juurede!“Nagu iga toidutegemise puhul, on ka siin retsepti esimeseks osaks vein – seekord Rieslingi viinamarjast valmistatud vahuvein, mis pärineb Saksamaalt Rheingau piirkonnast Sohnsi… Leave a Comment […]

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.