Press "Enter" to skip to content

Suitsutatud Argentiina hiidkrevetid

Algse loo juurede!
“Nagu iga toidutegemise puhul, on ka siin retsepti esimeseks osaks vein – seekord Rieslingi viinamarjast valmistatud vahuvein, mis pärineb Saksamaalt Rheingau piirkonnast Sohnsi veinimajalt. Naudime seda nii söögitegemise ajal kui ka hiljem toidu kõrvale.”

2 kg Argentina hiidkrevette (Pleoticus muelleri, Argentinian red shrimp, Patagonian king prawn)
(nt Kalakala ja Poegade firmast – sealt leiad ka Humboldti suurkalmaarid) serveerimiseks salatilehti, beebispinatit või peedilehti, soovi korral ka sidruniviil.
KASTE:
250 g 20% hapukoort
250 g Santa Maria Tex Mexi guacamole-dippi soola, pipart

Retsept 6-le
1 Kaks kilo krevette mahtus täpselt meie suitsukasti. Kuna toode jõuab Eestisse külmutatud kujul, tuleb krevetid eelnevalt sulatada ja kuivaks nõrutada. Argentina krevetid on juba algselt punaka tooniga.
2 Hiidkrevetid suitsutatakse lepalaastudel suitsukastis. Maitsestada pole vaja, sest ainuüksi kreveti enda kest ja suitsutamise käigus lisanduv suits annavad toidule vürtsika ja ahvatleva aroomi ning maitse.

Fotod: Krõõt Tarkmeel

Avaldatud Oma Maitse oktoober 2019

3 Sega hapukoor ja dipp vahekorras 1 : 1. Lisa näpuotsaga soola ja värsket jahvatatud musta pipart. Hea, kui kaste seisab enne serveerimist 20 minutit külmas. Kõrvale on hea pakkuda värskeid salatilehti ja soovi korral sidrunit.
Järgmine retsept!