Press "Enter" to skip to content

Kohv, tee, vesi ja oliiviõli

Teekoolitus

Camellia sinensis

Teetaimed ( Camellia sinensis) on need, tänu millistele me võime nautida nii valget, kollast,rohelist, oolong- kui ka musta teed. Loomulikult valmistatakse maailma eri paigus teistest taimedest ja viljadest tõmmiseid, kuid “päris” tee oma erinevates variatsioonides tuleb ühest teepuu taimest.

Koolitusel räägitakse muidugi ka puuviljateest jmt. Koolitusel degusteeritakse 5-12 erinevat teed.

Kohvikoolitus

Kohv on kohvipuu seemneist ehk kohviubadest valmistatud virgutava toimega aromaatne jook. 
Legendi järgi avastas kohvi värskendava jõu Etioopia kitsekarjus, kes märkas, et tema kitsekari muutus kohvipuult toitu napsates väga reipaks. Etioopiast liikus kohv edasi Türki, kus ube esmakordselt ka tules röstiti. Euroopasse jõudis kohv 17. sajandil, Eestisse 17. sajandi teisel poolel. Loengus räägime erinevatest kohvimaadest, -tüüpidest ja -liikidest.

Vee degusteerimine
Koolitused, kus degusteerime erinevat tüüpi vett. Arvatakse, et vesi on värvusetu, lõhnatu ja maitsetu. Kas ikka on?

Oliiviõlide maitsemised

Tundub mõnele ehk veider, kuid oliiviõlide degusteerimine on huvitav ja meeliköitev tegevus. Värvuse, aroomi ja maitsenüansid on vahvad. Toiming on keerukam kui nii mõnegi kange alkoholi degusteerimine. Samas on oliiviõli üks tervislikumaid tooteid, mida degusteerida saab!

Alkoholivabade jookide nimistu on oluliselt pikem, kuid kui palju oled valmis investeerima teadmistesse lihtsa piima, mahla, spordi- ja energiajookide kohta? Ainuüksi vee degusteerimine on mõnedele juba “raketiteadus”, sest paljud väidavad, et seal pole midagi, mida kirjeldada. Aitame teid erinevate toiduainete degusteerimisel, nende kirjeldamisel, toitude ja jookide sidumisel.

Olete teretulnud oma ettepanekutega teha midagi vahvat ja enneolematut!