Press "Enter" to skip to content

Humboldti suurkalmaari kombitsad vokitud juurviljade ja eksootiliste viljadega

Algse loo juurede!
Retsept 2-le 1 Humboldti suurkalmaari (Dosidicus gigas) kombitsad
VOKITUD JUURVILJAD: 3–4 keskmist porgandit (100 g) 1 pastinaak (50–60 g)
50 g ingverit
1 väiksem sibul
1 terve küüslauk
1 laim
1 tšilli küpsetamiseks õli

EKSOOTILISED VILJAD:
200 g tükeldatud ananassi, 1 viigimari, 1 avokaado

1 Sulata, nõruta, kuivata ja tükelda kalmaarikombitsad. Jaota tükid suuruse järgi gruppidesse. Küpseta pannil õlis algul suuremõõtmelisi tükke pikema aja jooksul ning siis keskmisi ja peeneid lõike eraldi lühema aja jooksul. Nende kõigi koos praadides eralduks palju vedelikku ja kombitsad pigem keeksid, kui praeksid. Praadimise käigus on hea kombitsaid vahepeal maitsta, sest juba veidi ülekuumutades muutuvad need kuivaks-kummiseks.
2 Küpseta kergelt ribastatud juurviljad ja tšilli tavalisel või vokkpannil selliselt, et krõmpsuv struktuur säiliks. 3 Tükelda eksootilised viljad ja paku koos kombitsa- tükkide ja juurviljadega.

fotod: Krõõt Tarkmeel

Avaldatud Oma Maitse oktoober 2019