Spritz on minu selle aasta (2008) uus avastus.
Aperol Spritz on meeldiv ergutav vähese alkoholisisaldusega jook.
Alguse sai antud jook Veneto piirkonnast Itaaliast.
See on suvine aperitiiv, mis sobib hästi tund poolteist enne õhtusööki tarvitada.
Spritz’i on lihtne valmistada – kokteil Spritz koosneb Aperoli (või Campari), Prosecco (või valge vein), mineraalsest mulliveest, jää ja apelsiniviilud (vahel ka oliivid).
Algselt serveeriti madalast klaasist nagu viskit, kuid üha enam Itaalias pakutakse spritz’i veiniklaasidest.
Pildil Spritzi armastavad inimesed maailmast vasakult Rebecca Leung, Aare Karolin ja Daenna Van Mulligan
Aperol – see on Itaalia aperitiiv, algselt valmistatud Barbieri firmas Padua linnas. Tänaseks on tegemist Campari firma tootega. Aperol loodi aastal 1919 Padua Messile. Jook oma kuulsuse saavutas Teise Maailmasõja lõpul. Spritz saavutas kuulsuse kodudes ja baarides. Selle koostiseks on nn hiina kibe apelsin (Trifoliate orange), emajuur, mis on õitsev taim ja kuulub perekonda (Gentianaceae), rabarber (Rheum rhabarbarum) ja kiinapuu (Cinchona pubescens). Jook on kangusega 11%.