Press "Enter" to skip to content

Siider ja õlu

Vähealkohoolsed joogid ja nende koolitused

Siider

See on väga vana jook – vist niisama vana, kui on õunte ja pirnide tarbimine. Kui poolsadaaastat enne Kristust roomlased Inglismaale jõudid, siis adusid nad, et õuntest valmistatud jook on suurepärane.

Kui kaua seda enne inglased olid pruukinud,pole teada. Siidrit valmistamine on eelmistel sajanditel olnud Eestis populaarne ja joogi populaarsus on kasvamas, sest mõnedel aastatel annavadpuuviljaaiad piisavalt palju saaki, et jätkus nosimiseks, mooside, mahlade kuika siidrite valmistamiseks. Siider sündis mahlast vahel juhuslikult, sest looduses levivad metsikud pärmid ajasid õunamahla käärima. Käärimise käigus tekib alkohol ja süsihappegaas. Seda kõike saab ära kasutada ja selleks, et siidrit ise valmistada tuleb võtta värskelt pressitud õunamahl, mis tuleks villida survenõusse ehk õllenõusse, sest siis ei lendu käärimisel tekkiv süsihappegaas ja sünnibki vahutav siider.

Õlu

Koolituse loengu käigus tutvutakse järgmiste teemadega:

Teooria, millest õlut pruulitakse ja miks on neid nii palju erinevaid sorte? 
Kui palju maailmas õlut juuakse ja kes joovad kõige rohkem? Trendid. Lahjad ja tervislikud. Energiajoogid. Vähem tervislikud. Degusteerimine, kus valikus Lager, Ale, Stout, Nisuõlu, Suitsuõlu.

Sisenedes Joogikoolituste veebilehele olete kinnitanud, et olete vanem, kui 18 aasta vanune ja nõustute Joogikoolituste pakutavaga. Kui olete siin ekslikult, siis vajutage siia!